MENÜ

IHS – N / Intenzív HázaS Napok

 

2012-től Intenzív HázaS Napok címmel 3 napos kurzusok indulnak Bakonybélben Berkes János, Veszprémi Főegyházmegyés nős diakónus, lelkigondozó – pár és családterapeuta vezetésével.

E bentlakásos kurzusok ideális lehetőséget nyújthatnak mindazoknak, akik szükségét érzik párkapcsolatuk megújításának és ezért maguk is tenni akarnak.

 

Helyszín: Bakonybél, Szent Gellért tér 1. - Szent Mauríciusz Monostor - Szent Günter Vendégháza

 

A legközelebbi időpontok:

2012. január 16-19.  Jelentkezési határidő: 2012. január 01.

 

2012. február 02-05. Jelentkezési határidő: 2012. január 02.

 

2012. március 05-08. Jelentkezési határidő: 2012. február 05.

 

Amit az IHS – N kínál:

 

A párkapcsolat megújításának nagylelkű odaszánást megkívánó útján a résztvevő házastársakat pár – és családterapeuta szakember segíti.

 

Az IHS – N alapvető célja, hogy a résztvevő pároknak lehetőséget kínáljon a mélyre evezéshez, az aktív belső lelki munkához. Hogy e résztvevők beláthassák/felismerhessék, melyek azok a lélek mélyén megbúvó és fel nem ismert sajátos nehézségeik, amelyek akaratuk ellenére terhelik a kapcsolatukat. A belátás/ feltárás mellett további cél a sérelmek és fájdalmak enyhítése, a felismertek lelki átdolgozása. Mindezt önmagukat Isten kegyelmi jelenlétének tudatába helyezve tehetik a párok Bakonybélben. A kurzusokra jelentkezők az aktív belső lelki munka mellett részt vehetnek a Szentmisén, imaórákon, adorációkon, lehetőségük van szentgyónásukat elvégezni és rendelkezésükre áll a monostori arborétum. Mindezek együttesen kivételes és sajátos alkalmat biztosítanak a házastársi kapcsolat mélységeibe való intim, tapintatos alámerüléshez.

 

A munka alapvetően párban és egyénileg folyik. Az ehhez szükséges iránymutatások és edukációk átadása csoportban történik. Egyéb tekintetben a csoportban való megosztás és megbeszélés csak olyan mértékben része a kurzusnak, amilyen mértékben a résztvevők ezt igénylik.

 

Az IHS – N azoknak a lehetősége, akik maguk is komolyan és eltökélten akarnak cselekedni a házasságuk, párkapcsolatuk megújítása érdekében és ennek felelősségét nem akarják másra terhelni. Isten segítő jelenlétével mindenképpen számolnak, de nem várják karba tett kézzel a csodát. Nem azt mondják: Tégy csodát velem Uram és gyógyítsd meg a házasságomat!”, hanem azt: Segíts meg engem Istenem, hogy megtegyem mindazt, amit nekem kell megtennem, - amit helyettem senki más nem tehet meg - hogy jobb legyen a házasságom.

 

A kurzusok min. 10 fő ( 5 házas-pár ) jelentkezése esetén indulnak. Bővebb tájékoztatás ( részvételi díj; szállás; stb. ) telefonon vagy e-mailben kérhető:

 

 

Tel.: 06 – 20 / 770 – 8253

 

E-mail: berkes740113@freemail.hu

Asztali nézet